Prostia, o maladie care nu iartă sau cum o surclasează Vasile Bănescu chiar şi pe Viorica Dăncilă

Văd că tot felul de minţi sprintene îşi dau cu presupusul în legătură cu noul act de identitate, ultima falsă problemă naţională, dar nu vreau să intru în respectiva dispută doar ca să mă aflu în treabă.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Însă asta nu mă împiedică să observ că un înţelept, pe nume Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a lansat şi o adevărată perlă. E un eveniment devreme ce până acum spunea doar tâmpenii, în mare parte benigne.

Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu şi în biologie, ci doar sex: masculin şi feminin, zice mireanul Bănescu, scormonind în abisul gândirii sale, conform adevărul.ro. Ca să vezi tărăşenie. Şi iată cum genul ăsta al oamenilor, pe care l-am găsi doar în gramatică, pare ar fi chiar deasupra lumii reale. Poate că genul e de-a dreptul transcendental, iar dacă nu există în biologie, cum zice Bănescu, nici nu poate face distincția dintre persoane. Adică, dintre ființele de sex masculin și cele de sex feminin.

Noţiunea de ‘gen’, vehiculată azi progresiv & progresist în spaţiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a aşa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în ‘gen‘, mai zice Vasile Bănescu, dar îl sfătuiesc s-o ia mai uşor cu pianul pe scări, fiindcă şi eu pot fi lovit întâmplător de vreo extrapolare şi-mi vine în minte povestea aia cu funia din casa spânzuratului – prietenii ştiu de ce. Iar dacă Bănescu nu ştie încă, e bine să afle că legislaţia românească prevede clar că există doar două sexe: femei şi bărbaţi. Atât. Mai mult, în România nu există nici măcar posibilitatea să te declari altceva decât bărbat sau femeie, aşa că să mă mai lase cu genul fluid, care văd că-l bântuie.

În rest, da, iar am ajuns la concluzia că prostia este o maladie care nu iartă, aşa că vă rog să nu mai râdeţi doar de Viorica Dăncilă.

DEX, un produs al lumii reale, despre masculin şi feminin ori sinonimele sex şi gen. MASCULÍN, -Ă, masculini, -e, adj. 1. De sex bărbătesc; p. ext. care este propriu masculului (1), bărbatului; bărbătesc. Alcătuit din bărbați, de bărbați. Gen masculin (și substantivat, n.) = gen gramatical care cuprinde numele de ființe de sex bărbătesc, precum și nume de lucruri care, prin tradiție sau prin analogie cu cele dintâi, sunt socotite de același sex. (Gram.) Care aparține genului masculin. Adjective masculine. (Bot.) Mascul (2) (…) Din lat. masculinus, fr. masculin.
FEMINÍN, – Ă, feminini, -e, adj. De femeie (1), care aparține sau este specific femeilor, privitor la femei; femeiesc, muieresc. ◊ Gen feminin (și substantivat, n.) = gen gramatical care cuprinde numele cu forma atribuită numelor de ființe de sex femeiesc. – Din fr. féminin, lat. femininus.

SEX s. v. gen.
(Dicţionar de sinonime)

Lasă un răspuns