Interceptări. Dezvăluirile unei românce legate de relaţia cu actorul Ralph Fiennes au declanşat un scandal politic la nivel înalt

Amănuntele picante ale poveştii de amor dintre o româncă şi actorul Ralph Fiennes au declanşat iniţial un scandal monden, iar ulterior, unul politic, de proporţii. Cine ar fi crezut că nişte poveşti de budoar – în care protagoniştii erau un actor celebru şi o cântăreaţă din România – vor determina Scotland Yard să investigeze faptul că mai mulţi politicieni au fost interceptaţi ilegal? O altă femeie, domnişoara „W”, a cărei naţionalitate n-o cunoaştem cu precizie, e pe cale să-l „îngroape” pe Asannge, fondatorul WikiLeaks, cu o poveste nici măcar verosimilă, legată tot de o partidă de sex.

O cântăreaţă din România

În 2006, tânăra Cornelia Crişan din România, despre care, iată, aflăm că este cântăreaţă, a vândut unor tabloide povestea sa de amor cu actorul britanic Ralph Fiennes – petrecută cu doi ani în urmă. „The Sunday Mirror” şi „The Mail on Sunday” au obţinut la de la Crişan informaţii despre fanteziile sexuale ale lui Ralph Fiennes – prin intermediul impresarei cântăreţei, Nicola Phillips -, contra sumei de 35.000 de lire sterline. Şi  tabloidul „News of the World” a publicat un articol picant legat de modul în care Ralph Fiennes a făcut sex cu domnişoara Crişan, însă informaţiile ar fi provenit din interceptarea ilegală a convorbirilor impresarei, precum şi a mesageriei vocale a telefonului acesteia. Din acest motiv, Nicola Phillips a acţionat publicaţia în judecată.

Tandreţe şi sex

Aşadar, informaţiile provenite de la Cornelia Crişan legatate de preferinţele lui Ralph Fiennes înainte de-a face sex au apărut în „Sunday Mirror” şi „The Mail on Sunday”. „M-a dezbrăcat încet – povestea Crişan – şi mi-a cerut să păstrez doar pantofii”.

Tot ea susţine că, în 2004, actorul o dorea lângă el în permanenţă – ca să converseze cu el, să-i ofere tandreţe ori partide fierbinţi de sex, aşa că „The Sunday Mirror” a titrat: „M-a dezbrăcat încet şi apoi a spus: «Rămâi pe tocurile înalte»”.

Nu doar lumea spectacolului a fost afectată de interceptări

Procesul pe care Nicola Phillips l-a intentat tabloidului „News of the World” a declanşat o reacţie în lanţ. Celebrităţi din Marea Britanie, cum ar fi actriţa Sienna Miller, actorul Steve Coogan ori  Chris Tarrant, gazda emisiunii de televiziune „Who Wants To Be Millionaire”, susţin că se pregătesc să acţioneze în judecată tabloidul pentru interceptarea convorbirilor telefonice. Însă, nu doar lumea spectacolului pare afectată, ci şi cea politică – mai mulţi politicieni importanţi de la Londra bănuiesc faptul că au fost spionaţi de „News of the World”.

Doi ex-premieri cer Scotland Yard să facă investigaţii

Chris Bryant, laburist şi membru al Parlamentului, crede că telefonul său a fost interceptat. Aşa că a cerut deja poliţiei o anchetă judiciară, precizând că mai multe cazuri similare cu cel al impresarei vor aduce o avalanşă de informaţii noi. Scotland Yard a anunţat că va relua investigaţiile, fiindcă deţine deja informaţii că interceptările pentru „News of the World” au avut loc şi anul trecut.

Şi ex-peremierii Tony Blair ori Gordon Brown ar avea indicii că telefoanele lor au fost ascultate de către ziariştii. În consecinţă, au cerut poliţiei să investigheze dacă informaţiile pe care le deţin se verifică. Toată tărăşenia, despre care se ştie încă foarte puţin, „îl şifonează” şi pe actualul premier conservator David Cameron. Asta pentru că Andy Coulson, cel care se afla la conducerea tabloidului în periaoda interceptărilor, este acum director de comunicare al lui Cameron.

Domnişoara „W”: „Sper că nu ai HIV”

Câteva partide de sex între Ralph Fiennes şi Cornelia Crişan au declanşat un scandal de pomină. Iar justiţia din Regatul Unit pare hotărâtă să facă lumină în acest caz, care seamănă deja cu o afacere de spionaj în toată regula. Cert e că dezvăluirile româncei au produs un efect în lanţ care, până la urmă, poate scoate la iveală infracţiuni grave.

O altă domnişoară, „W”, cum o numesc anchetatorii, este însă pe cale să-l înfunde pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, site-ul care a dat atâta bătaie de cap unor mari cancelarii, în frunte cu cea de la Washington. Dezvăluirile domnişoarei „W” n-au fost pentru tabloide. Beneficiari erau procurorii suedezi. Tot o poveste legată de o partidă se amor. Una ciudată însă, ca să nu spun chiar ilară. Nu-i vorba despre sex sofisticat, cu pantofii cu tocuri înalte în picioare, precum în filmele în care Ralph Fiennes juca rolul principal, ci despre un banal prezervativ.

Aşadar, conform Parchetului din Suedia, domnişoara „W” a adormit după ce s-a culcat cu Assange. Până aici, nimic anormal. Ba, dimpotrivă. O reacţie firească.

Însă, brusc, ea s-ar fi trezit, pentru că „el era pe cale să o penetreze”. Aşa că l-a întrebat, buimacă: „Ţi-ai pus ceva?”. Assange i-ar fi răspuns: „Nu”. Atunci, ea, calmă, totuşi, din câte reiese din respectivul document, a zis: „Sper că nu ai HIV”. Răspunsul bărbatului: „Bineînţeles că nu”.

Şi cum femeia ar fi simţit că este cam târziu să i se opună, l-ar fi lăsat să continue.

Ăsta-i dialogul consemnat în documentul  întocmit de către procurorii suedezi, pe baza căruia Asannge este acuzat de viol şi agresiune sexuală.

Lasă un răspuns