Televiziuna burtierelor pătrunzătoare şi chipul teleastului Ciutacu, sub care scrie: Putin ar putea invada Rusia

O raită pe net mă pune în faţa unei pătrunzătoare burtiere RTV, cu textul – Pentagon: Putin ar putea invada Rusia săptămâna acesta. Ce tărăşenie! O culme a războiului: Putin se cotropeşte până şi pe el însuși. Deasupra respectivei burtiere văd chipul teleastului Victor Ciutacu. El invadează însă doar ecranul RTV, transmiţând seară de seară telespectatorilor aiurări concise, memorabile, chiar aforistice, garantate şi de propaganda rusă, cea care l-a aşezat la sfârşitul anului trecut pe primul loc al jurnaliştilor din România.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Motivul premierii lui Ciutacu de către Sputnik, vocea oficială a Moscovei, era legat de faptul că a avut curajul s-o invite pe madam Şoşoacă la RTV, ale cărei idei se întrepătrund de multă vreme cu ale propagandei ruse. De pildă, mai nou, Şoşoacă zicea că nu există vreo invazie rusă în Ucraina sau că, la rigoare, ruşii ne vor termina în câteva secunde, dacă nu suntem cuminţi.

Cert e că Ciutacu, deşi evidenţiat de Sputnik pe motiv de Şoşoacă, n-o prea mai cheamă pe madamă la televiziunea burtierelor pătrunzătoare. În schimb, văd tot pe net, senatoarea atomică e invitată de Adriana Bahmuţeanu, o altă lumină a moderatorilor tv, cunoscută mai ales pentru memorabilele dialoguri cu fostul ei soţ, Silviu Prigoană, aşa că amenzile de la CNA nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Adică, vă spun pe scurt, televiziunea unde activează Bahmuţeanu tocmai a fost sancţionată fiindcă Şoşoacă a scos din puţul gândirii teza că atât vaccinul contra noului coronavirus, cât şi războiul din Ucraina ar fi nişte experimente psiho-sociale.

Revenind la Ciutacu, observ că-i atins şi de un exces de francheţe fără precedent. Altfel nu scria, conform site-ului RTV: Ne reproșează lumea, pe bună dreptate, nouă, maimuțelor de televizor, că avem un set constant de invitați care se pricep la toate: politică, economie, pandemie, război… Corect. Mai ales remarca legată de primate.

În rest, da, am constatat din nou cât de bine se asortează Ciutacu cu pătrunzătoarele burtiere de la televiziunea lui Ghiţă, de genul: Putin ar putea invada Rusia...

Citeşte şi:

Lasă un răspuns