Sugerând că, dacă va mai fi revocată, zburăm din UE, Renate Weber a vrut să arate din nou că stupiditatea e o virtute

Renate Weber nu pare deloc sigură pe ea după reînscăunarea în jilţul Avocatului Poporului de către Curtea Constituţională, în pofida faptului că Parlamentul o revocase. Aşa că s-a dus să plângă pe umărul lui Mihai Gâdea, să-i spună cât de hărţuită.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Aflată în faţa teleastului, Weber a lăsat să se înţeleagă – nici mai mult, nici mai puţin – decât că, în cazul în care se va mai încerca revocarea sa, România ar putea fi dată afară din Uniunea Europeană. Te doare mintea! Rar auzi o asemenea inepţie.

Că dacă ar mai începe sau continua ceva (îndepărtarea din funcţia de Avocat al Poporului -n.m.), în condițiile în care deja Parlamentului i se reproșează că nu a respectat statul de drept, cred că vom avea o mare problemă cu apartenența noastră la un club cum este Uniunea Europeană, unde statul de drept este fundamentul acelei apartenențe, spunea Renate Weber la Antena3, încercând să demonstreze încă o dată că stupiditatea ar fi o virtute.

Tot ea îi spunea lui Gâdea: De un an și ceva eu sunt, cred, persoana cea mai hărțuită din această țară, ceea ce este total nedrept…, iar pe mine m-a convins definitiv că, deşi inteligenta o urmărește îndeaproape, ea e mai rapidă.

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit că revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională, deși, în 2012, într-o speţă similară, vizat fiind atunci Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului la acea vreme, Curtea Constituţională a decis contrariu.

În rest, cea mai bună replică legată de ultimele văicăreli ale Renatei Weber a dat-o Augustin Zegrean, fost preşedinte al CCR. Întrebat, într-un interviu pentru news.roDacă aţi fi fost acum judecător CCR, ce decizie aţi fi dat? (în cazul revocării Renatei Weber – n.m.), el a spus: Nu-mi puneţi întrebarea asta. Nu răspund. Însă mai e o problemă aici: dincolo de revocarea doamnei Weber, rapoartele instituţiei din ultimii trei ani au fost respinse de Parlament tot prin hotărâri. Si acele hotărâri au rămas in vigoare. Deci acum avem un Avocat al Poporului care în trei ani nu a făcut nimic corect, după cum zice Parlamentul, dar CCR îl trimite înapoi…

Lasă un răspuns