Spionul cu parfum de violete, candidat Pro România la Camera Deputaţilor

Povestea informatorului Violeta mi se pare cel mai amuzat episod al anostei noastre campanii electorale din vremea coronavirusului.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Aşadar, Consiliul pentru Studierea arhivelor Securității (CNSAS) a verificat dosarele candidaţilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, precizând că agentul Violeta, pe numele său adevărat Samuel Calotă, care ar vrea să devină deputat de Teleorman din parte Pro România, condus de Victor Ponta, a colaborat cu fosta Securitate. Ilar. Însă nu faptul că un informator candidează, ci că, de regulă, Securitatea nu atribuia unui bărbat nume conspirativ de femeie.

Samuel Calotă a fost recrutat în anul 1981 de poliţia politică cu numele conspirativ Violeta. În casa sa au fost introduse nouă surse de informare în bune condiţii de conspirativitate, iar instanţa care i-a dat verdict de colaborator al fostei poliţii politice a apreciat că locuinţa sa a îndeplinit efectiv rolul de casă conspirativă în reţeaua informativă a Securităţii.

Se spune că o damă fără parfum n-are viitor. Iată că şi un bărbat cu mireasmă de violete poate avea un avea un viitor strălucitor în forul legislativ. Numai că, în cazul nostru, parfumul de albăstrele poate fi şi un tulburător mesager al amintirilor neplăcute din Epoca de Aur.

Lasă un răspuns