Sondaj: Ce cred românii despre caii troieni ai Rusiei din politica noastră. AUR pe primul loc

În contextul acţiunilor din ce în ce mai agresive ale Rusiei, un sondaj de opinie arată ce cred românii despre agenţii de influenţă ai Rusiei din clasa politică românească.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Studiul, foarte interesant, comandat Avangarde de G4Media şi publicat taman când Vladimir Putin a ordonat, armatei ruse să menţină pacea cu tancurile în teritoriile separatiste din Ucraina cărora le-a recunoscut independenţa, scoate la iveală că jumătate dintre cei chestionaţi crede în existenţa unor cai troieni ai Rusiei din politichia noastră.

Aşadar, conform Avangarde, 45% dintre români consideră că Rusia are agenți de influență în clasa politică din România. Dintre aceştia, 48% sunt de părere că Rusia are oameni în toate partidele, dar există şi un clasament. Pe scurt, 12% sunt de părere că în AUR ar fi cei mai mulți agenți; 8% cred că în PSD ar fi agenţi ai Rusiei; 6% – în PNL şi 2% – în USR.

Şi iată că românii interesaţi de ce se petrece pe lumea asta sunt conştienţi că tehnologia de azi este foarte importantă, dar într-atat încât să nu fie completată cu sursele umane de informaţii, decizie, influenţă ş.a.m.d.

În rest, apropo de acest sondaj ca şi de contextul internaţional exploziv, tare aş vrea să nu existe vreodată o clipa în care serviciile secrete ruse să felicite SRI pentru incompetenţă.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns