Ridicol: Oprescu spune că n-a fugit de condamnarea de aproape 11 ani, ci că s-a dus în Grecia doar să-şi trăiască visul de-o viaţă întreagă

Aflăm de la Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru luare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat şi abuz în serviciu că, de fapt, el n-ar fi şters-o din România ca să nu intre în puşcărie. Aşa cum zicea fostul primar, via Antena3, după ce a fost eliberarea pe cauţiune din penitenciarul Korydallos din Grecia, se afla la Atena în momentul primirii sentinţei definitive fiindcă dorea să-şi trăiască în linişte visul de-o viaţă.  

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Nu trebuie să vă mai spun, bănuiţi, Oprescu a vorbit la Antena3 din postura de victimă a justiţiei, cântând patetic aria nevinovăţiei precum toţi cei condamnaţi pentru corupţie. Fiecare are dreptul să se apere cum crede de cuviinţă, cu precizare că Oprescu n-a spus la a Antena3 că el și partenera de viață au declarat în faţa magistraţilor eleni că judecătorii români le-ar fi atacat viața privată. Bănuiesc că se referea la faptul că judecătorii i-au confiscat iubitei o casă. În legătură cu banii găsiţi de DNA, care n-au put fi justificaţi, Oprescu n-a scos o vorbă.

Fragment din emo-interviul promoţional dat de Sorin Oprescu corespondentului Antena3 după ieşirea din penitenciarul Korydallos: …Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (în Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă, că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște… De unde pricep că, după ce prima instanţă îl condamnase la 5 ani şi patru luni de închisoare, iar viitorul nu suna deloc bine, gândul lui Oprescu n-a fost să spele putina înainte de condamnarea definitivă, ci doar să-şi vadă împlinit, într-un cartier de lux din Atena, visul său de-o viaţa întreagă. Poate că Oprescu are simţul umorului, dar nu şi al ridicolului. Sau poate că-i vorba doar despre tupeul condamnaţilor pentru corupţie, ce se declară la tv, întotdeauna, nevinovaţi. Legea compensaţiei, deh! Cert e că visul lui Oprescu, ori poate doar prima parte, urma a fi trăit în Glyfada, o zonă de lux din Atena, situată pe rivieră, preferată de magnați și celebrități, unde trebuie să ai bani grei pentru a închiria ori a cumpăra, nu în penitenciar. Însă, e limpede, ceva se întâmplă cu justiţia noastră de vreme ce atâţia condamnaţi au fost nevoiţi să ia drumul exilului.

Totodată, din câte văd deocamdată, operaţiunea tv de spălare cu dero a onoarei celor condamnaţi definitiv pentru corupţie continuă. Mă refer la onoarea celor care au comis infracţiuni şi urmează să stea la puşcărie peste faptele lor, fireşte.

În rest, tot mai sper să se împământenească şi la noi vorba: Cine umblă cu gunoiul nu se linge pe degete.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns