Renate Weber şi dilema ei de-a dreptul existenţială: Eu acum ce fac? Mă duc acasă? Lăsați-mă să mă gândesc…

Văd că Renate Weber, Avocatul Poporului tocmai revocat, are acum o dilemă de-a dreptul existenţială. Altfel, nu s-ar fi întreabat: Eu acum ce fac?…

(Acest articol a fost postat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Şi anul trecut pe vremea asta, Weber avea o dilemă. Însă una care a dus, în plină pandemie, la demonizarea medicilor. În iunie 2020, Avocatul Poporului a decis, hodoronc-tronc, într-un context social extrem de fragil, să fie supravegheată activitatea cadrelor medicale cu scopul declarat de a preveni tortura în spitale. Povestea aberantă legată de medicii care ar tortura pacienţii a declanşat un scandal imens la vremea respectivă, fiindcă, peste noapte, spitalele din România deveniseră locuri de deţinere, iar tratamentele medicale mijloace de tortură. Aşa că atunci scriam – iniţiativa doamnei Weber nu-mi inspiră nici măcar o glumă, pentru că ironia te poate apăra de prostie, nu de proşti. Şi nu era vorba doar de proşti ori de prostie, ci şi despre o demonizare întreținută. Involuntar ori nu. Însă asta rămâne de aflat.

După ce, cu majoritate de voturi în comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, a fost aprobată cererea de revocare a Avocatului Poporului, era limpede că steaua Renatei Weber, pusă în jilţ de Dragnea şi Tăricenu, a pălit brusc, dar asta n-a scutit-o de alte afirmaţii abisale. Aşa că la ieşirea de la audierea în respectiva comisie, Renate Weber declara presei, conform DCNews, publicaţie care o susţine fervent: Eu acum ce fac? Mă duc acasă? Lăsați-mă să mă gândesc dacă voi contesta.

Apoi, a urmat votul cu deznodământ previzibil. Adică, Renate Weber a fost revocată de Parlament din funcția de Avocat al Poporului cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi împotrivă. PSD zice că va ataca decizia la CCR, deşi, din câte se vede, parlamentarii acestui partid s-au abţinut de la vot în ce priveşte revocarea Renatei Weber. Restul e tăcere..

Lasă un răspuns