Politichie de doi bani: George Simion se foloseşte de un copil de 6 ani ca să stigmatizeze adversarii politici

Un copil, cam de 6 ani, este filmat în timp ce clamează de la tribuna Camerei Deputaţilor versuri agresiv-patriotarde la adresa clasei politice din România. În spatele strofelor se ascund însă minciuni grosolane şi populism de cea mai proastă factură. De pildă, copilul deformează grav realitatea cu afirmaţii legate de faptul că românii ar fi înfometaţi ori că politicienii ne-ar fi distrus credinţa, limba, stema, tricolorul.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Cum a ajuns un copil să fie filmat în timp ce stigmatizează partidele politice româneşti şi viaţa parlamentară, folosind un limbaj incalificabil pentru vârsta lui, adoptat însă de liderii AUR în disputele cu toţi cei care-i contestă (ce coincidenţă!), cred că poate spune George Simion. L-am numit pe liderul AUR pentru că el a difuzat pe pagina sa oficială de Facebook clipul care-l înfăţişează pe copil rostind cuvinte pe care nu le pricepe. Nu este exclus ca ţâncul să fi ajuns să fie filmat la tribuna Camerei, într-un moment în care sala era goală, tot graţie lui Simion. Sper totuşi să mai intereseaze pe cineva în ţara asta de ce, chiar din Parlament, un copil, care ar trebui să aibă cu totul alte preocupări, linşează emfatic politicienii din toate partidele, numindu-i vânzători de ţară ori nemernici, folosind slogane de un autohtoism ridicol, total neadecvate vârstei sale, pe care oricum nu le pricepea. Puştiul, al cărui discurs a fost suveranist, eurofob, pe alocuri neo-legionar, ameninţa şi blestema aleşii, militând, indirect, chiar împotriva pluralismului politic. Însă cel mai grav mi s-a părut că, la un moment dat, copilul înfiera cu mânie proletară sau poate legionară o anumită minoritate, de care nici nu cred că are habar la această vârstă.

Deocamdată, nu pot spune cu precizie în ce măsură este amestecat Simion în operaţiunea de a pune în scenă un moment cu un ţânc de 6 ani incitat să profereze de la tribuna Camerei expresii ofensatoare la adresa clasei politice şi ameninţării în stilul deja cunoscut al celor de la AUR. Dar faptul că liderul acestui partid a difuzat filmarea pe pagina sa oficială de FB în scop pur propagandistic, sub textul: cuvinte adevărate de la tribuna parlamentului, îmi aminteşte de toate regimurile totalitare care foloseau copiii drept vectori de mesaj.

În rest, deformarea bombastică a realității a fost dintotdeauna principala preocupare a liderului AUR, dar să apelezi la inocenţa unui copil pentru mistificarea peisajului politic e de-a dreptul abject.

Vezi imaginile de mai jos:

Subtitrarea scuteşte imaginea de orice comentariu

Citeşte şi:

Lasă un răspuns