Politichia românească, faza pe închipuiri: Ludovic Orban se crede Ronaldo, iar Piedone – chiar Iisus Hristos

În faţa liberalilor, Ludovic Orban, liderul PNL, s-a comparat cu Cristiano Ronaldo, avertizând colegii că partidul riscă să nu mai aibă succes în cazul în care el, un mare campion, ar mai fi îndepărtat de la conducere.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

În timpul astă, pe Facebook, premierul Florin Cîțu o punea de-o ironie la adresa lui Orban, contracandidatul său la conducerea PNL, fiindcă s-a comparat cu Ronaldo. Totodată, premierul se înfăţişa precum un făuritor de echipe. Însă, din câte se vede, tocmai cu echipa nu stă prea bine.

Nu doar Orban se crede altcineva, ci şi Cristian Popescu Piedone (foto deschidere), primarul sectorului 5. Iar asta pentru că liderul PNL a cerut liberalilor din acest sector să pregătească un candidat la primărie, în cazul în care Piedone va primi sentinţă definitivă de condamnare la puşcărie cu executare în Dosarul Colectiv, ceea ce e posibil devreme ce prima instanţă l-a condamnat pe actualul primar al sectorului 5 la 8 ani și 6 luni de închisoare.

Aşa că, tot pe FacebookPiedone, care se crede Iisus Hristos, s-a dezlănţuit la adresa lui Orban, pe care-l numeşte omul galben(…)Te joci de-a Iuda, și de-a poetul, și de-a amicul, și de-a menestrelul… dar ți-e sufletul întunecat de arginți. Zici că vor fi alegeri mai devreme în Sectorul 5, judecatorule… Te-ai scuturat de colb și te imaginezi Baba Vanga? Speri că-l răstignesc pe Piedone?
Speri că-l atârnă pe crucea cioplită strâmb în birouri din hârtii de-o sută? (…)

De vreo 30 de ani, tot aştept ca liderii din politichie ori din administraţia locală să se trezească la realitate. Dar încet-încet îmi pierd orice speranţă. Mai mult, visele lor nu doar că durează, dar devin şi fantezii, uneori de-a dreptul mistice.

În rest, dacă privesc fotografia lui Piedone, el seamă mai mult cu unul dintre liderii revoluţiei bolşevice decât cu cine ar vrea el.

Lasă un răspuns