Oana Stancu-Zamfir, informatorii, prostia şi funia din casa spânzuratului

Prostia e mereu fascinantă pentru că n-are limite. Invitat telefonic în emisiunea Oanei Stancu-Zamfir de la Antena3, deputatul Cristian Seidler a avut un schimb de replici cu un alt invitat din studio pe tema informatorilor, după care a spus: Sunteți sigur că vreți să vorbiți de informatori? Vorbiți de funie în casa spânzuratului. Seidler făcea aluzie la colaborarea dintre Dan Voiculescu, patronul Antenelor, şi fosta poliţie politică a regimului comunist, prăbuşit în 1989.

(Acest articol a fost postat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Speriată că intervenţia deputatului Cristian Seidler poate aduce în discuţie faptul că şi Dan Voiculescu deţine statutul de brav informator al fostei Securităţi, aroganta Oana Stancu-Zamfir s-a pierdut brusc, ba chiar l-a scos din emisiune pe respectivul parlamentar, după ce i-a trântit: o zi bună.  

A vorbi despre funie în casa spânzuratului înseamnă a-i spune cuiva despre fapte şi situaţii pe care vrea să le dea uitării. Numai că Oana Stancu e habarnistă în ce priveşte gestionarea unor momente oarecum dificile. Faptul că a tăiat microfonul lui Seidler, în loc să dreagă busuiocul, tocmai i-a făcut pe telespectatori să priceapă că despre păcătoşii informatori ai altora se poate vorbi neîntrerupt la Antena3, dar la colaborarea fructuoasă dintre Dan Voiculescu şi poliţia politică nici nu se poate face aluzie. Nici n-ar avea rost devreme ce versiunea oficială la Antena3 e că Varanul n-ar fi turnat pe nimeni la Securitate, el doar îşi perfecţiona caligrafia pe vremea lui Ceauşescu.

Vă reamintesc că la 5 mai 2011, ICCJ a publicat motivarea sentinţei prin care a respins ca neîntemeiat recursul lui Dan Voiculescu faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti de a-l declara colaborator al fostei poliții politice. Potrivit motivării, colaborarea lui Voiculescu cu Securitatea este menţionată în fişa personală de la Ministerul de Interne – Direcţia a III-a. În respectiva motivare se menţionează şi că Voiculescu a fost recrutat ca informator de către fostul serviciu 7- Comercianţi, cu numele conspirativ  Felix.

Citez şi din Lumea Justiţiei, publicaţie condusă de Răzvan Savaliuc, prezent foarte des la Antena3 – Decizie irevocabilă la ICCJ: Dovada ca Dan Voiculescu a fost turnătorul „Felix” stă scrisă în fişa sa de la Direcţia III a Securităţii…  

Lasă un răspuns