Neurochirurgul Leon Dănăilă faţă cu Sabina Iosub sau radiografia unei alte mistificări marca Antena3

Sabina Iosub, o vajnică activistă a Antenei3, a oferit deunăzi un spectacol jalnic. Nu că ar fi primul, însă, de data asta, doar că n-a izbucnit în lacrimi atunci când a prezentat drama neurochirurgului Leon Dănăilă, cel care s-ar afla pe o lista de aşteptare a Spitalului Foişor (transformat recent în spital COVID) pentru montarea unei proteze de şold, cerând, imperativ, o reacţie de la Ministerul Sănătăţii.

(Acest articol a fost postat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

După cum aflam de la Antena3, din cauza durerilor atroce, operaţia aşteptată de Dănăilă, cu tăcere şi durere, n-ar mai suferi nici o clipă de amânare. Şi site-ul respectivului post tv a titrat bombastic: Profesorul Leon Dănăilă, pe lista de așteptare de la Spitalul Foișor. Neurochirurgul se confruntă cu dureri foarte mari. După cum intuiţi deja, marii investigatori ai Varanului nici măcar n-au catadicist să-l întrebe şi pe Dănăilă despre operaţie.

Însă până ce fanii Antenei3 să posteze pe FB #si eu sunt danaila, cu înjurăturile de rigoare la adresa sistemului de sănătate, cunoscutul neurochirurg a intervenit prompt, dezvăluind că ştirea aruncată pe post de Sabina Iosub (foto jos, drepta) e o mistificare într-o de campanie de fake news.

Leon Dănăilă, pe pagina sa de Facebook:
Precizare/ În ultimele zile, au fost răspândite în spațiul public mai multe informații false despre starea mea de sănătate și anumite solicitări pe care le-aș fi făcut. Dat fiind că țin la corecta informare a publicului și nu îmi doresc ca numele meu să fie folosit într-o campanie de fake news, țin să fac următoarele precizări:

  1. Nu am solicitat niciunui corp medical și niciunei instituții o proteză de șold.
  2. Nu sunt înscris pe nicio listă în vederea obținerii unui astfel de dispozitiv medical.
  3. Le mulțumesc pentru gândurile bune celor care și-au anunțat disponibilitatea de a mă ajuta pentru procurarea unei proteze de șold, însă nu am o astfel de necesitate.
    Cu respect și cu mulțumiri pentru cei care vor prelua acest mesaj și vor contribui la restabilirea adevărului.

Culmea tupeului e că site-ul Antena3 a preluat precizarea medicului de pe pagina sa de FB, dar fără nici cele mai firave scuze legată de faptul că tocmai Antena3 a difuzat minciuna cât Casa Poporului legată de neurochirurg şi starea sa gravă de sănătate. Adicătelea: Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

În rest, da, n-am nicio îndoială, Iosub va rămâne convinsă că minciunile bine fardate ar avea şi expresivitate, iar adevărul o va scoate şi în continuare din minţi – ca pe majoritatea celor din solda Varanului

Lasă un răspuns