Mugur Isărescu explică de ce are Viorica Dăncilă sinecură la BNR sau nimic nu-i mai trist decât umorul de prost gust

În mărinimia sa, la trei luni de la angajarea Vioricăi Dăncilă la Banca Naţională – eveniment care a stârnit multă vâlvă, dar mai ales o grămadă de întrebări – guvernatorul Mugur Isărescu are, în sfârşit, o reacţie.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Am reţinut, după cum a spus Isărescu, că Dăncilă n-ar fi luat locul niciunui specialist al BNR. Adevărul e că nici nu m-am gândit că ea ar fi ocupat locul unui specialist al instituţei, că doar nu s-o fi instalat vreo sondă de foraj pe podeaua bancii, iar noi nu ştim nimc.

Mă întreb însă dacă, după ce se pensionează Isărescu, care, fireşte, e încă mugur, Dăncilă îşi va mai păstra sinecura. Mă gândesc la sinecura ei, de vreo 10.000 de lei, dar şi la cea a lui Ioan Mircea Pascu, angajat la BNR în acelaşi timp cu Dăncilă. Dacă nu vă mai aduceţi aminte, conform lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, cei doi lucrează la Biroul Economie Verde de la Banca Naţională pentru că sunt oameni care deschid uşi în Europa. Da, adevărat, nimic nu-i mai trist decât umorul de prost gust, iar Vasilescu e greu de întrecut la acest capitol.

În rest, nişte vorbe ale lui Isărescu ceva mai vechi: Realitatea este cinică şi într-un fel sau altul societatea românească trebuie s-o accepte (… )Realitatea nu mai poate fi ignorată. Ea poate fi ignorată până când se va răzbuna.

Lasă un răspuns