Madam Şoşoacă pretinde că poate distruge UE şi NATO sau dezinformează, manipulează, defăimează, ceva tot rămâne

Încă de când a intrat în Parlament pe listele AUR, Diana Iovanovici -Şoşoacă nu face altceva decât să exploateaze politic scandalurile pe care chiar ea le declanşează. Totodată, pentru a spori numărul adepţilor avizi de tot felul de teorii ale conspiraţiei, madam Şoşoacă răspândeşte şi informaţii care nu s-au dovedit niciodată a fi adevărate. Adică, informaţii false. Legat de acest ultim aspect, cei în drept nu au reacţionat, sau, dacă au făcut-o, am avut parte doar de comunicate insipide, formulate în cel mai autentic limbaj de lemn.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Ca să ajungă cât mai des în atenţia publică, senatoarea atomică şi-a făcut platformă politică din comunicarea de informaţii false care pot afecta securitatea naţională. Dau doar două exemple, dar în insolent.ro puteţi găsi multe altele. Aşadar, în martie, madam Şoşoacă spunea la RTV că manifestanţii coronasceptici, anti-restricţii pot fi împuşcaţi de jandarmi şi poliţişti: …Din informațiile pe care le am, Poliției și Jandarmeriei li s-a dat muniție de război și au ordin să tragă. Cred că domnul Cîțu, dacă este adevărat ceea ce mi s-a transmis din sistem, face o confuzie inacceptabilă care ține de incultură juridică, politică și incompetență crasă. Mă aflu în fața unei lovituri de stat (…)  Am informații din sistem, în calitate de senator. Solicit domnului ministru al MAI să iasă public și să spună dacă este adevărat!. Dezinformarea, de o gravitate extremă, nu a primit niciodată o replică pe măsură.  

Deunăzi, în contextul scandalului cu jurnalista de la de la RAI 1, pe care tot senatoarea l-a declanşat, ea a declarat în timp ce se afla în stradă, alături de câţiva susţinători: …În Parlamentul ăla nu sunt singură, sunt foarte mulți parlamentari care mă susțin din spate. Sunt amenințați, le este viața pusă în pericol, pentru că mă susțin, pentru că mi-au dat informații despre ceea ce se întâmplă la grupurile lor, de felul în care se discută în comisii și cum sunt votate și se fac rapoartele. Îmi dau inclusiv informații din SRI și SIE cu acțiuni împotriva statului român. Dețin informații, care, dacă vi le-aș da acum, aș distruge o parte din Uniunea Europeană, o parte din NATO. Atenție! De aceea sunt atacată în acest fel. Aici avem dezinformare, manipulare, defăimare sau, dacă vreţi, toate la un loc.

Până vom afla cine ar fi parlamentarii care o susţin din spate pe Şoşoacă, deşi viaţa le-ar fi pusă în pericol, după cum afirmă senatoarea, pot spune că ea deţine informaţii care ar putea să distrugă NATO ori UE aşa cum deţin eu Turnul Eiffel. Însă autorităţile nici măcar n-au catadicsit să-i atragă atenţia public că răspândeşte aiureli care implică nu doar serviciile secrete din România, ci şi UE ori aliaţi din NATO. Pentru mult mai puţin – adică fiindcă afirma pe FB că un spital modular ATI din Piatra Neamţ este gol, deşi acolo se aflau pacienţi în stare gravă – unei femei i s-a deschis dosar penal pentru difuzare de informaţii false. Şoşoacă aberează de multă vreme, răspândind în spaţiul public informaţii care denaturează adevărul, ce pot aduce atingere atât siguranţei naţionale, cât şi relaţiilor noastre internaţionale, dar autorităţile române par paralizate, mai precis mute.

În rest, agenţia Sputnik, vocea propagandei ruse, care loveşte zi de zi la temelia României, a declarat-o pe scandalagioaica madam Şoşoacă personalitatea politică a anului 2021. E bine însă că propagandiştii Moscovei îi dedică de multă vreme vii aplauze pentru că, pînă la urmă, nimeni nu va mai avea dubii.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns