Madam Şoşoacă, miliţia populară şi dansul lopeţii sau la cetatea Buridava s-a făcut un miting…

Oricât s-au scremut România TVAntena3 şi propaganda rusă să umfle protestul de ieri al negaţioniştilor, iniţiat de madam Şoşoacă, n-a ieşit mare lucru. Nici n-avea cum devreme ce mitingul împotriva măsurilor luate de guvern pentru stoparea pandemiei, dar şi a vaccinării, anunţat şi răsanunţat, a fost organizat doar ca să preamărească delirul patriotardei senatoare Diana Ivanovici – Şoşoacă, care, iată, anunţă şi că parcă ar vrea să candideze la alegerile prezidenţiale.

(Acest articola a fost puplicat iniţial în insolent.ro, site cezurat de Facebook din motive încă necunoscute)

În afara sloganelor coronasceptice şi antivaccin prăfuite şi deja banale ori a răzvrătirii senatoarei – doar de dragul propriei imagini bombastice, am remarcat totuşi o noutate, pe care o încadrez între utopie şi halucinaţie: democrata madam Şoşoacă ameninţă, ca orice dictator care se respectă, cu înfiinţarea proprieimiliţii populare. Cel puţin aşa a spus: Vom înființa și noi poliția cetățenilor români! Nu vă puneți cu mine! Știu prea multe despre voi!… Cum ea nu poate întemeia nici măcar o echipă care să joace bâza, nu insist asupra imbecilităţii legată de poliţia populară.

În ce priveşte, măsurile pentru combaterea noului coronavirus, aplicate de când a început pandemia (nepopulare, chiar dacă multe sunt corecte), e limpede că, deocamdată, nu există nicio problemă pentru Guvern. Iar asta pentru că în fruntea coronascepticilor, majoritatea de convenienţă, stă o mazetă precum madam Şoşoacă, care transformă orice protest împotriva restricţiilor într-o operă bufă de un ridicol fără margini.

Cine nu mă crede s-o privească mai jos pe Şoşoacă dansând la mitingul de ieri. Hotărâtă să spargă şi zidul de la Berlin la rigoare, chiar dacă a fost dărâmat încă din 1989, Şoşoacă o pune de un selfie, în timp ce se mişcă grotesc pe Another Brick in the Wall a trupei Pink Floyd. Nici nu bănuieşte măcar că dansul ei caraghios, precum al unei lopeţi, o arată în adevărata splendoare. Una fară intermitenţe.

În rest, de câte ori o văd pe Şoşoacă perorând la vreun miting, îmi amintesc de versurile lui Coşbuc:

…La cetatea Buridava
Ei făcut-un miting.
Nu ştiu care-a fost isprava,
Căci de-acestea nu m-ating.
Ştiu că cinci senatul dete,
Camera pe alţii cinci
Delegaţi, cu mândre plete,
Bernevici având şi-opinci,
Să supuie majestăţii
Plânsul ţării şi-al dreptăţii.

Unul singur avea cizme
(Primul dac ce le-a purtat)
Şi vorbea cu galicisme…

Dacă aveţi vreme puteţi citi poezia Pierirea dacilor, fie şi ca să vedeţi cât de actuali sunt clasicii.

Lasă un răspuns