Ipocrizie de comedie: Condamnat pentru corupţie, Adrian Severin, o eminenţă din grupul lui Guşă, denunţă… da, aţi ghicit, profunda corupţie

Din câte aud, Cozmin Guşă e foc şi pară pe presa clujeană fiindcă n-a venit să prezinte pe larg manifestarea patronată de el.

Aşa cum scriam la începutul lunii, Cozmin Guşă şi-a înfiinţat un club de gândire, numit Gold, cu onorabili din branşa scornelilor, alături de care face turnee prin ţară, sub pretextul lansării unui însăilat pseudojurnal al războiului din Ucraina. Bănuiesc însă că jurnaliştii de la poalele Feleacului sunt sătui deja de modul în care, de ceva vreme, cei din grupul Gold developează, în favoarea lui Putin, oculte conspiraţii mondiale, aşa că l-au sărit pe Guşă.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Cert e că, la Cluj, Adrian Severin, eminenţă a grupului, s-a acoperit  din nou de ridicol. Păi da, fiindcă onorabilul, condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie, a spus că Ucraina este o ţară… da, aţi ghicit, profund coruptă. Adică Severin, anchetat pe vremea în care era europarlamentar în legătură cu afacerea Bani pentru amendament, ulterior condamnat  pentru luare de mită și trafic de influență, denunţă profunda corupţie a vecinilor într-un exerciţiu, nici măcar inedit, de cinism şi făţărnicie. Înainte de a stabili standarde morale pentru alţii de pe această planetă, Severin ar face bine să se uite măcar o clipă înapoi.  

Sigur e şi că docta disertație a lui Severin, cel care, anul trecut, îl ruga pe Vladimir Putin să nu includă România pe lista statelor neprietenoase, nu aduce nimic nou – variațiuni pe temă dată sau narativ rusesc de război de la un cap la altul. Adică: discurs anti-american în tonul obişnuit, dar şi mult absurd. Spun absurd pentru că, în opinia lui Severin, ucrainenii ar purta vina declanşării conflictului. Pe scurt, ei ar fi multiplicat riscurile de război cu ruşii.

În rest, bănuiesc că Moscova îl va aprecia, în continuare, corespunzător pe Severin, aşa că, într-un viitor turneu al grupului condus de Guşă, fostul ministru şi europarlamentar va putea înfiera din nou corupţia ucrainenilor, cu mânia unuia care a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru pentru luare de mită și trafic de influență.

Cieşte şi:

Lasă un răspuns