Ionuţ Cristache, teleastul lu’ Peşte sau bocitoarea, sinecura şi tronsonul

Ieri, cotidianul.ro titra: Ionuţ Cristache nu mai e la România 9. Apoi, sit-ul a revenit. Era prea gogonată. Aşa că titlul articolului s-a modificat, dar nu şi linkul, devenind: Schimbare la România 9 cu Ionuț Cristache.

(Acest articol a fost publicat inţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Din păcate, Cristache e în continuare la TVR, în pofida faptului că nimic, dar absolut nimic nu-l recomandă. Cu toate astea, Cornel Nistorescu, patronul Cotidianului, l-a bocit şi preţ de un editorial. Motivul: emisiunea lui Cristache de la TVR, pe care Nistorescu a catalogat-o emfatic drept un simbol, a fost mutată de la ora 21.00 la ora 17.00. Dacă citeşti textul gazetarului atomic şi nu ştii cine-i teleastul lu’ Peşte, ai putea crede că-i vorba, cel puţin, despre un laureat al premiului Pulitzer.

Poate să verse Nistorescu şi lacrimi cu nemiluita, prietenii ştiu de ce, Cristache rămâne tot posesorul unui bagaj mărunt de cuvinte, chiar sub nivelul unui elev mediocru. Totodată, posedă cel mai bolovănos discurs tv, iar echidistanţa sa de activist PCR arată că n-a uitat cum a păşit pragul TVR în mandatul Doinei Gradea, susţinută cu înfocare de Liviu Dragnea și de PSD.

De altfel, inteligenţa excesivă a lui Cristache reiese şi dintr-o ultimă declaraţie pentru paginademedia.ro: …Eu nu ştiu ce trebuie să fac la 17.00. Nu mi-a fost comunicat nimic despre acest tronson… De unde pricep că tronsonul de la ora 21.00 era ocupat de marţieni, iar cel de la ora 17.00 îi are drept ţintă pe locuitorii de pe Pluto, cărora marele teleast nu ştie ce să le spună. Păi da: prostia apasă.

După cum am mai scris, Cristache, poreclit Sărmăluţă, afirma, la un moment dat, că a fost un pic cam imbecil. Avea dreptate. Însă a fost ceva mai mult devreme ce-a luptat din greu ca să alinieze emisiunea sa, cam singura de dezbatere politică din TVR, la un mizerabil discurs publicistic partizan, producând multor telespectatori doar dezgust. În ce priveşte audienţa – vax albinaSărmăluţă este, de cinci ani încoace, întruparea aproape perfectă a neprofesionalismului, lipsei de valoare şi a prostiei fudule. Dar, paradoxal, prestează pe bani grei, de la buget. Cam peste 6.000 de euro pe lună, conform relatărilor din presă. Aşa că, cel mai nimerit era să spună: Am fost un pic cam imbecil, bogdaproste!

În rest, schimbarea orei de difuzare a emisiunii lui Cristache nu pare a modifica sinecura uriaşă primită de acesta de la televiziunea naţională, căreia îi sugerez să scrie pe frontispiciu: Ai noştri ca brazii cu mucii pe piept!

Lasă un răspuns