Ionuţ Cristache, delir cu premeditare: Salariul său exorbitant n-ar fi plătit de la buget. Asta înseamnă că îl plătesc extratereştrii

Ionuţ Cristache, unul dintre cei convinşi că un teleast trebuie să fie, înainte de toate, activist, e supărat foc pentru că recent s-a discutat despre el şi despre salariul său exorbitant în ședințele conducerii televiziunii publice.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

În acest context, avem şi o declaraţie absolut delirantă: …Contractul meu la TVR se reînoiește anual. Nu consider că sunt plătit din bani publici, ci din banii pe care TVR îi produce din publicitate. Mi-am făcut mereu targeturile de audiență, care sunt confidențiale, dar cu multe zeci de procente peste media stației.
De asemenea, toate contractele sunt confidențiale. Eu am semnat un contract cadru pe care l-am găsit la TVR și pe care instituția îl folosește
” susţinea Cristache conform paginademedia.ro.

În 2018, Libertatea a dezvăluit că Ionuţ Cristache primeşte de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adică, în mână, el lua  26.377 lei ((aproximativ 5.650 de euro). Pentru acest purcoi de bani, Cristache trebuie să realizeze cel puţin 10 emisiuni lunar. În 2018, leafa primită de Cristache de la TVR era aproape dublă faţă de cea primită lunar de Irina Radu, şefa TVR de la acea vreme. Mai e limpede faptul că salariul de 5.650 de euro (astronomic, raportat la prestaţie) nu a scăzut. Probabil, dimpotrivă.

Aşa că recenta declaraţie a lui Cristache legată de faptul că salariul său n-ar fi plătit din bani publici, ci din publicitate, e de-a dreptul ridicolă. În primul rând pentru că pe site-ul TVR scrie limpede: De la 1 februarie 2017, principala sursă de finanţare a Televiziunii Române este alocaţia bugetară. În ceea ce priveşte veniturile din publicitate, acestea sunt limitate din cauza restricţiilor legislative… Apoi, dacă Cristache ar fi plătit din bani de publicitate, înseamnă ca el este singurul din TVR care se bucură de acest privilegiu. Numai că TVR face contracte de publicitate în numele instituţiei, nu în numele lui Cristache, al cărui emisiune are un rating infim.

În rest, în ce priveşte convingerea lui Cristache că el n-ar fi plătit din bani publici, constat încă o dată că băiatul asta, ajuns la TVR doar fiindcă Dragnea devenise stăpânul inelelor, e coșmarul rațiunii.

Citeşte şi: Tupeul dat la maxim: Păreristul Cristache acţionează presa în judecată pentru că a îndrăznit să publice salariul fabulos pe care-l încasează de la TVR sau Ionuţ Cristache, ruşinea angajaţilor TVR, prostituţia media şi închiderea televiziunii naţionale

Lasă un răspuns