Grindeanu, Ciolacu, Ciucă şi Cîţu sau spectacol rotativ cu liderii politici mascaţi pentru o mulţime de căscaţi

Imaginea în care au fost surprinşi Grindeanu, Ciolacu, Ciucă şi Cîţu înaintea unei noi runde la negocierile pentru formarea guvernului arată o citire exactă a realului. Totodată, mai scoate la iveală cu precizie şi noua stare de fapt din politichia românească: cea rotativă (sursa foto: G4Media).

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Povestea asta cu rotirea liderilor are rădăcini în Iepoca de Aur, iar Ceauşescu o numea rotaţia cadrelor. O utopie a mai-marelui de la Bucureşti. Adică, în gândirea Geniului din Carpaţi, trebuia să se formeze repede o garnitură de lideri comunişti buni la toate, dar, în realitate, după cum s-a demonstrat, la nimic anume.

Revenind la fotografie, eu tare aş vrea să ştiu însă câţi dintre cei aflaţi în cadru ştiu că nu oponentul, ci propria slăbiciune îi face vulnerabili. Mă tem că niciunul. Deocamdată, spectacolul cu liderii politici mascaţi pentru o mulţime de căscaţi, continuă. Iar dacă şi după aceste negocieri, indiferent cum se vor sfârşi ele, ajungem iar la concluzia că politichia este loteria celor ce nu pot face nimic pentru alţii, înseamnă că iar am dat-o în bară.

În rest, da, orice negociere politică reuşită înseamnă să poţi obţine maximul de la oponentul tău, dar de la teorie la practică e o cale atât de lungă.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns