George Simion, de la palma peste ceafă la cerneala de pe faţă

Ieri, la Botoşani, George Simion l-a lovit cu palma peste ceafă pe un tânăr care a refuzat să-i strângă mâna. Nu dai (mâna – n.m)?, pare să-i fi zis Simion, în timp ce palma i-a plecat spre capul tânărului, după cum se vede în imagini. Comportamentul de vătaf al celui care conduce AUR l-a inspirat şi pe cameramanul său. La scurt timp, acesta din urmă, imitându-l pe şeful cel mare, a lovit, tot cu palma, capul unei femei, sub pretextul că ea ar fi intrat în cadru în timp ce-l filma pe camaradul suprem.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Azi, la Iaşi, în timp ce patriotardul Simion îşi făcea obişnuitul număr în Piaţa Unirii, un bărbat l-a stropit cu cerneală pe faţă în semn de protest. Gestul lui Simion de la Botoşani, ca şi al cameramanului care-l însoţea este reprobabil. Blamabilă este şi fapta celui care a băgat faţa lui Simion în cerneală.

Până acum, George Simion a înjosit adversarii politici în Parlament ori în afara forului legislativ sau pe cei care nu-i sunt pe plac, precum pe tânărul de la Botoşani, convins că umilirea este un teribil atentat la adresa celor care nu-i împărtăşesc ideile creţe ori care-l dispreţuiesc. La Iaşi însă, Simion a simţit pe pielea lui ce însemnă să fii înjosit, după ce protestatarul l-a împroşcat cu cerneală.

În rest, poate că, da, cine seamănă vânt, culege furtună, dar cred că ar fi mult mai nimerit ca un strop de cerneală să facă milione de oameni să gândească, decât să albăstrească faţa lui Simion.

Botoşani

Iaşi

Citeşte şi:

Lasă un răspuns