Exaltare: Putin, globaliştii şi sclipitoarele aiurări ale lui Sorin Lavric, ideologul AUR

Sorin Lavric, dreapta, alături de corifeii Claudiu Târziu şi George Simion

Sorin Lavric, considerat ideologul AUR, în pofida faptului că acest partid nu pare a avea nici măcar ideologia galeriei unei echipe de fotbal, are momente de aiurări sclipitoare, greu de ignorat.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Într-un interviu promoţional oferit unei ziariste şi postat pe un site favorabil AUR, Lavric dezvoltă un exaltat discurs despre lumea de mâine, pe care o profeţeşte ca pe una capturată de un supra-stat federal cu un singur parlament, un singur guvern, cu un singur președinte. Adică, zice Lavric, globalizare totală, ateistă, egalitaristă, fără memoria trecutului și fără tradiții (…) e diabolic, distrug individul, familia, tradiția, biserica și da, distrug tinerii! Însă tot el vede luminiţa de la capătul tunelului în lupta cu globaliştii, pentru că afirmă: …Acum totul e într-o sincopă din cauza războiului din Ucraina, totul depinde de cine va câștiga, Putin sau globaliștii.

De unde, trag concluzia, indiferent de ce părere am eu despre supra-statul federal, că nădejdea lui Sorin Lavric în apocaliptica luptă cu globaliştii, pe care e limpede că-i detestă, ar fi la Putin.

Legat de acest interviu, conform G4Media, Lavric îşi asumă mesajul critic la adresa globaliștilor, dar, zice tot el, n-ar fi putinist. Îmi permit să nu-l cred, ba chiar intuiesc că ar fi extrem de fericit dacă globaliştii, pe care îi înfierează cu mânie proletară, adică cei aflaţi în Ucraina, dar şi spre vestul Rusiei, în Europa, până hăt… departe… în Marea Britanie, SUA şi Canada vor piarde în faţa lui Putin.

Şi, ca în orice poveste aiuritoare/ auritoare, cum vreţi să-i spuneţi, ne lovim şi de o culme a ridicolului. După publicarea interviului, Lavric vine cu machiaverlâcuri de genul: declarația sa ar fi o decupare a jurnalistului care l-a citat, conform tot G4Media. Păi, dacă era aşa, afirmaţia : … Acum totul e într-o sincopă din cauza războiului din Ucraina, totul depinde de cine va câștiga, Putin sau globaliștii, dispărea din interviul promoţional apărut în urmă cu trei zile. Aşa că poate sta jos. Are nota patru. Nu pentru că el speră ca eroul său, Putin, să câştige războiul cu toată planeta şi să-i termine pe globalişti – o aberaţie, ci fiindcă o întoarce, stupid, ca la Ploieşti.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns