Din ciclul: Tusea şi junghiul sau de când Budeanu s-a intitulat părerolog, Ciutacu nici măcar nu mai întreabă de ce o atacă pe Kövesi

După ce a lehăit conspiraţionist vreo doi ani pe marginea unui virus despre care nu ştie nimic, devenind ciuca miştoului pe internet ori la tv (vezi Mircea Badea vs Dana Budeanu, ca să vorbim doar despre amicii ei, nu şi despre adversari), înflunţăra a încercat oarece rebrănduire, devenind, peste noapte, şi specialistă în războaie. Numai că, încercând ea, de pildă, să justifice ceea ce n-a putea justifica nici Putin, invazia trupelor ruse în Ucraina, n-a mai fost pe placul enoriaşelor şi enoriaşilor din parohie, interesaţi de subiecte ceva mai subţirele.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Însă, după cum văd azi pe site-ul RTV, Victor Ciutacu n-a lasat-o într-un con de umbră şi i-a întins o mână de ajutor specialistei în nimic Budeanu, părerolog, aşa cum s-a intitulat chiar ea în emisiunea teleastului de la RTV.  O emisiune în care, spre sfârşit, hodoronc-tronc, Budeanu a zis că Laura Codruța Kövesi, fostă şefă DNA, în prezent procuror-șef al Parchetului European, ar fi cel mai mare pericol şi  singurul la adresa României. De ce-i Kövesi o primejdie pentru România rămâne însă un mister. Invitata n-a catadicsit să le explice telespectatorilor (poate că o fi uitat textul), dar, cu certitudine, nici Ciutacu n-a dorit să afle de la Budeanu de ce şefa Parchetului European ar fi o ameninţare pentru noi. Povestea cu respectul pentru telespectatori rămâne un deziderat.

Până se va elucida misterul, deşi nu cred că vom afla vreodată de la Budeanu de ce ar fi  Kovesi un pericol, din simplul motiv că, dacă vrei să clarifici o chestiune, ai musai nevoie de oarece coerenţă, constat că Victor Ciutacu şi Dana Budeanu se potrivesc precum tusea cu junghiul. Dacă primul anunţă, cu infatuare, în emisiunile sale incendiare titluri bombastice, niciodată regăsite în dialogul cu invitatul/ invitaţii, Budeanu e, pe departe, regina incompetenţei active, indiferent dacă se manifestă pe FB ori lehăie la tv.

În rest, da, atunci când aroganța și incompetența se întrepătrund, dezastrul e garantat.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns