De la contraspionajul francez până la madam Şoşoacă, Dana Budeanu ori Răzvan Dumitrescu

Contraspionajul francez derulează o investigaţie pentru a afla dacă Rusia se află în spatele unei campanii de discreditare a vaccinului Pfizer în Franţa.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Mai mulţi bloggeri – care redactau materiale legate de subiecte medicale şi ştiinţifice – au primit e-mail-uri în care erau rugaţi (dar li se promitea şi bani) să scrie articole menite a semăna îndoieli cu privire la vaccinul produs de compania Pfizer-BioNTech, afirmă un oficial francez din domeniul securităţii pentru The Wall Street Journal, preluat de defenseromania.ro. Bănuiesc că ar fi vorba despre grija faţă de om, devreme ce propaganda rusă susține, după cum arată tot defenseromania.ro, că vaccinurile occidentale te pot transforma într-o maimuță. Bine că s-a vaccinat Putin cu Sputnik V. Sau poate că nu, fiindcă, ce tărăşenie, a omis să spună tocmai cine-i producătorul.

Ce bine că la noi totul e la vedere. Campania de discreditare a vaccinării, prin ricoşeu de regulă (ştiţi placa: virusul n-ar exista), este transparentă şi se derulează la tv, în special la Antena3 ori la RTV. Acolo, Dana Budeanu, madam Iovanovici-Șoșoacă sau Dan Puric, ca să dau câteva exemple, debitează cele mai imbecile teorii în acompaniamentul teleaştilor de serviciu, Răzvan Dumitrescu fiind unul dintre ei. Şi mai e ceva: la Antena3, Budeanu nu este contrazisă niciodată, indiferent ce neghiobie spune, de parcă ar participa la emisiuni publicitare, iar ea ar fi produsul.

Revenind la chestiune, eu nu pot spune că ruşii se află în spatele coronascepticilor care apar permanent la televiziunile din România, sperând să compromită vaccinarea. Asemenea informaţii se găsesc în altă parte. Este sigur însă faptul că Sputnik, vocea propagandei ruse în România, via Republica Moldova, o ridică în slăvi pe madam Şoşoacă precum Sovietul Suprem pe tovarăşul Stalin, indiferent ce prostie spune în Parlament ori la tv. Şi ar mai fi un amănunt: majoritatea coronascepticilor din România sunt frecvent lăudaţi de Sputnik. Poate că e doar o coincidenţă. Sau nu?

Lasă un răspuns