Dan Voiculescu, ultimul moft: Şi-ar face şi propriul grup parlamentar

Cu niscai ani în urmă, aşa cum am mai scris, Dan Voiculescu, cel care controlează Antenele, se plângea că el e doar un biet pensionar – nici măcar un oligarh. Iată însă că acum Varanul se întoarce. Vrea nici mai mult nici mai puţin decât un grup parlamentar.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), o formaţiune politică aproape fantomă, controlată de Dan Voiculescu, ar negocia cu mai mulți politicieni, în special din PSD, pentru un grup parlamentar propriu, conform unei ştiri pe surse publicată de G4Media. La ultimele alegeri, PPUSL a obţinut 1,1% din totalul voturilor exprimate.

Acum Varanul are lângă el doar cinci parlamentari, toţi intraţi în Parlament pe listele PSD, dar pentru a-și face un grup parlamentar, Voiculescu are nevoie de 17 parlamentari (7 senatori și 10 deputați). Aşadar încă 12 oameni. Mai trebuie spus că pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu-l încântă deloc ideea.

Şi ar mai fi şi o întrebare: madam Şoşoacă e pe listă?

În cazul în care acest grup parlamentar, propovăduitor al umanismului pragmatic (o doctrină pe care o cunoaşte deocamdată doar un singur om de pe planetă, Voiculescu) se va constitui totuşi, musai are nevoie de o deviză. Iar cea mai nimerită ar fi una deja celebră, spusă tot de Voiculescu cu ceva ani în urmă, care, dacă nu mă înşel, suna aşa: Cine se va dovedi că a avut un angajament cu Securitatea, va fi dat afară, în frunte cu mine.

În rest, cu sau fără grup parlamentar, pun pariu că cele 60 de milioane de euro, prejudiciu nerecuperat de stat de la Dan Voiculescu, în urma condamnării sale în dosarului ICA, vor fi trecute la pierderi.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns