Dan Puric, ultima halucinaţie mistică: Icoanele nu trebuie dezinfectate pe motiv de „igienă creştină”

În timp ce pandemia pricinuită de noul coronavirus parcă a explodat, iar la nivel global avem deja un milion de morţi (dar numărul real ar putea fi dublu sau chiar mai mare), Oana Zamfir l-a invitat pe Dan Puric la Antena 3 că să delireze pe sticlă – sufletele oamenilor ar fi strivite de masca de protecţie faciala.  

(Acest articol a fost postat iniţial pe insolent.ro, site cenzuarat de Facebook din motive încă necunoscute)

Sub mască sunt suflete strivite, speriate, marcate de îndoială, de frică, de temere, spunea Dan Puric la Antena3, în timp ce se afla în plină halucinaţie mistică. Şi pentru ca aiurarea lui să aibă şi un moment unic, de exaltare, că doar e actor, Puric a trântit şi o prostie supremă. Ei bine, după cum spune el, în vremea coronavirusului ar fi lipsă de igienă creştină să dai cu spirt pe icoane, moaşte ori alte obiecte de cult. Pentru că, zicea actorul, nu poţi dezinfecta lucruri întemeiate de mii de ani.

Chiar dacă este de notorietate faptul că mulţi credincioşi, cât şi preoţi s-au contaminat cu noul coronavirus în România ori în lumea largă, foarte probabil şi în lăcaşurile de cult, iar consecinţele au fost de prea multe ori grave, moderatoarea n-a avut nicio măcar o brumă de reacţie. Ba chiar părea de acord cu Puric, care elucubra – icoanele n-ar trebui dezinfectate pe motiv de igienă creştină.

În rest, fie şi dacă nălucirea igiena creştină va căpăta vreo definţie profietică, pentru că deocamdată nu are, parafrenia nu salvează România în veacul vecilor, amin. Şi nici halucinaţiile dintr-un interviu de excepţie, inteligibil doar pentru moderatoarea de la Antena3.

Lasă un răspuns