Dacă ar fi să ne luăm după legea madamei Şoşoacă, ajungem în linişte la puşcărie după ce rostim bancuri cu români

Din ce în ce mai rătăcită în meandrele concretului, Dianei Iovanovici – Șoșoacă i-a mai venit o idee creaţă: cum să-i bage repede la puşcărie pe românii care n-au convingeri naţionaliste în exces.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Atunci când nu clamează împotriva vaccinării, madam Şoşoacă depune în Parlament proiecte de lege stranii – ca să mă exprim elegant. De pildă, ea vrea să-i bage în puşcărie, ani buni, pe toţi românii, care, în opinia ei s-ar face vinovaţi de antiromânism. Lăsând la o parte faptul că respectiva lege este o inepţie periculoasă (ba ar cenzura drastic presa, sfidând Constituţia), votarea unei asemena tâmpenii poate avea drept consecinţă chiar interzicera bancurile cu români. Mai rău decât în comunism.

Dacă, prin absurd, legea Şoşoacă ar trece vreodată de Parlament, iar tu spui poanta: În România, se întâmplă mereu lucruri foarte interesante, pentru că nu se întâmplă niciodată ce trebuie, poţi fi declarat antiromân şi pasibil de cel puţin o amendă penală sau o condamnare cu suspendare.

Însă dacă spui bancul: Guvernul român a anunțat că asigură 365 de slujbe pentru şomeri. Ele vor fi oficiate zilnic, timp de un an, de preoți, episcopi şi mitropoliți, precis te duci la mititica mulţi ani fiindcă, în conformitate cu legea madamei Şoşoacă, asta ar putea însemna şi ură împotriva lăcaşurilor de cult ale românilor.

După 1989, râdeam în hohote atunci când eram sfătuiţi să ne ancorăm în sinergia faptelor, fără a eluda meandrele concretului. Iată că, la peste 30 de ani distanţă, madam Şoşoacă a luat de bună perla lui Ion Iliescu. Însă, în aiurările ei, nu eludează, ci se afundă din ce în ce mai adânc în meandrele concretului.

În ce privește respectivul proiect de lege, agenţia Sputnik Moldova, vocea propagandei ruse în România, e chiar mai ridicolă decât senatoarea atunci când titrează, în dorinţa de-a lovi la temelia statului român, că iniţiativa madamei Şoşoacă face furori pe plan internațional cu un demers politic unic. Traducând din română în română, despre senzaţia pe care Şoşoacă ar fi stârnit-o  pe plan internaţional, propunând pedepsirea antiromânilor, a scris doar Sputnik şi nimeni altcineva din presa străină.

În rest, nici chiar Şoşoacă nu mai pare ferm convinsă că face furori în politichia românească dacă se află într-o relaţie de asistenţă mutuală şi avantaj reciproc doar cu propaganda rusă.

Lasă un răspuns