Bogdan Chirieac frizează din nou ridicolul sau spălarea lui Dragnea ca la Nufărul după scandalul de la DNA

După scandalul de ieri, din fața sediului DNA, pricinuit de pretorienii lui Liviu Dragnea care s-au încăierat cu contestatarii fostului lider PSD, dar şi cu ziariştii, Bogdan Chirieac vrea să dreagă busuiocul cu o biată petardă. În opinia lui, DNA-ul ar fi de vină pentru că lui Dragnea nu i s-a pregătit o audiere discretă. Păi chiar vocea celui mai apropiat om al lui Dragnea sugerează cu totul altceva.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Unul dintre activiştii din presă, care a orbitat în jurul lui Dragnea până la distanţarea celui din urmă la Rahova, a încercat ieri o diversiune, dar n-a reuşit decât să-l pună într-o poziţie şi mai proastă pe El Lider Maximo din Teleorman. Bogdan Chirieac, la RTV, despre încăierarea de la DNA, conform DC News, site pe care  Chirieac îl controlează: Este un spectacol lamentabil. Produce un imens deserviciu justiției din România, care are oricum o imagine dezastruoasă. Acest spectacol nu face altceva decât să arunce noi pete pe obrazul justiției. Deci, nu se poate să faci din audierea unui om – vinovat sau nevinovat – un spectacol de această factură. Se puteau găsi ”n” mijloace. Știindu-se că este o chestiune sensibilă pentru protestatarii de profesie, pentru adversarii politici ai lui Liviu Dragnea, se putea face o audiere cu discreție, așa cum au fost nenumărate alte situații, fără să fie nevoie de acest spectacol sumbru în fața DNA… Ifose vehemente şi vorbe goale în apărarea cu orice preţ a lui Dragnea, spălat de Chirieac ca la Nufărul după spectacolul sumbru din fața DNA.

Cel mai probabil, spectacolul sumbru de la DNA, punctat de violenţă, la care au participat, în afară de pretorienii lui Dragnea, şi nişte vajnice pensionare, animate de mânie proletară, motiv pentru care au aruncat cu ouă şi iaurt în tot ce mişca prin jurul lor, a fost dorit de Dragnea. Altfel, Codrin Ştefănescu, apropiat de fostul lider al PSD în acest moment mai mult ca niciodată, nu scria pe Facebook, la 25 iulie, cu o zi înaintea audierii la DNA: …Hārtuirea lui Liviu Dragnea continuā! Māine a fost convocat la DNA… Pe o chestie de procedurā la care, in mod legal, puteau participa doar avocații! Singuri, fārā el! Dar sistemul āsta ticălos și rezist nu se lasā!… V-am anunțat ca sā știți cu toții ce se intâmplā!…

După cum se vede, tonul la cântec a fost dat de Codrin Ştefănescu, prim- locotenent al lui Dragnea. El a fost primul care, cu o zi înainte, anuţa public, pe FB, audierea lui Dragnea precum un mare cataclism, nu niscai surse oculte, aşa cum insinua ieri Chirieac la RTV, într-un exerciţiu de prostie insistentă cum rar am văzut.

Ţinând cont şi de faptul că Ştefănescu nici nu strănută fără ca Dragnea să-i dea voie, e foarte greu de crezut că fostul lider al PSD n-a încuviinţat postarea locotenentului său pe Facebook, legată de audierea de la DNA, tocmai în dorinţa de-a încinge spiritele.

Citeşte şi: Vărsând lacrimi de crocodil, Bogdan Chirieac vrea ca Dragnea să facă pe martirul

Lasă un răspuns