Autocritica şefului DNA, chiar şi constructivă, nu va finaliza dosarul în care-i anchetat Dragnea. Posibil ca peste alţi 5 ani să vorbim despre TelDrum la prezent

Crin Bologa, procurorul şef al DNA, şi-a făcut o autocritică constructivă la Prima TV, care îmi aminteşte de comunism. Atunci, aşa-zisa autocritică constructivă era modalitatea prin care un angajat, responsabil de un anumit domeniu, îşi punea cenuşă în cap în faţa colectivului de oameni ai muncii, împăcând astfel şi capra, şi varza.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Dosarul de care vorbim (spunea Bologa la Prima TV), dosarul Tel Drum, acolo (Liviu Dragnea -n.m.) avea calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean, acolo a fost pus sub acuzare, nu mai este suspect, este inculpat. Iar procurorul de caz afirmă că este în stadiu de redactare a soluţiei. Acum eu nu ştiu ce soluţie va da. Nu par foarte mulţumit pentru că cel care a condus DNA înainte de a veni eu interimar, a dat anumite termene şi aceste termene s-au prelungit, s-au prelungit. Sigur că sunt motivate de procurorul de caz. Dosarul este în lucrare, în permanenţă, deci nu au fost perioade de timp în care s-a aflat în nelucrare, numai că lumea aşteaptă foarte mult finalizarea acestui dosar. (…) Imediat îmi expiră mandatul şi nu am văzut Tel Drum finalizat. Aş vrea să îl văd mai mult ca oricine, conform de News.ro.

După cum merge justiţia în tărişoara noastră, dacă ancheta DNA în dosarul TelDrum, începută în urmă cu cinci ani, va mai dura doi- trei ani, iar judecarea dosarului în care este implicat Dragnea încă vreo zece ani, atunci când se va da verdictul, în cazul în care Daddy e condamnat, el poate executa foarte puţin din pedeapsă datorită vârstei. Sau deloc, din varii motive absolut legale.

În rest, Crin Bologa mai doreşte un mandat la DNA, afirmând că perioada de conducere a unui procuror șef ar trebui mărită de la 3 la 5 ani. Foarte bine, însă tare mă tem că, la sfârşitul celui de-al doilea mandat la DNA, Bologa ne va vorbi tot la prezent despre dosarul TelDrum.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns