Alina Mungiu-Pippidi, ultima marotă: Trebuie să mutăm urşii din pădure

Eterna şi fascinanta Alina Mungiu-Pippidi nu mai pare atât de preocupată să se certe cu statul de drept fiindcă l-a băgat pe Liviu Dragnea la puşcărie. Acum are o altă marotă: urşii.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Urşii aflaţi în pădurile de la Sinaia tulbură proprietatea analistei noastre din respectiva urbe, aşa cum aflăm din articolul: Ce facem cu invazia urșilor, publicat în romaniacurata.ro.

În opinia Alinei Mungiu-Pippidi există şi vinovaţi pentru invazie: patroni iresponsabili de restaurante. Aceştia ar hrăni urșii regulat ca să îi arate turiștilor.

Ne trebuie o Sinaia fără urși, pe scurt, nu una unde o echipă de televiziune de pe terasa mea să poată găsi într-o oră o locație unde să filmeze urși, susține Mungiu-Pippidi în articolul citat, care nu se ridică nici măcar la nivelul unei glume proaste, lansând şi o soluţie – rezervaţia. Pe care însă n-o localizează. Adicătelea (ar vrea analista atomică), să curăţăm pădurile Văii Prahovei de urşi, mediul lor natural, şi să-i mutăm în niscai ţarcuri, aflate nici ea nu ştie unde.

După cum se ştie însă: Câinii latră, ursul trece, chiar şi atunci când Alina Mungiu-Pippidi, cu obişnuita şi insistenţa ei oroare de anonimat, vrea să-l mute din pădure.

Lasă un răspuns