Liber-schimbista Alina Mungiu-Pippidi a decretat: Nimic fără PSD

Marcată de spiritul ei efervescent de activistă, eterna şi fascinata Alina Mungiu-Pippidi joacă din nou un rol de saltimbanc într-un teatrul trist, scris de diletanţi. Aşadar, precum Marcel Ciolacu, hop şi ea cu guvernul de uniune naţională. Adică, în traducere liberă: nihil sine PSD (nimic fără PSD).

(Acest articol a fost postat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Marcel Ciolacu, liderul PSD, după consultările de la Cotroceni legate de noul premier: Un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție, condus de Rafila… Iohannis a recunoscut că e o persoană onorabilă.

Alina Mungiu-Pippidi: …Coaliția de uniune națională trebuie făcută pentru că nu se poate altfel rezolva nimic, nu pentru că e idealul cuiva…, în articolul: La ce-ar servi guvernul PNL-PSD-ceilalți. Cazul educației, publicat în romaniacurata.ro. Deunăzi, tot în romaniacurata.ro, ea scria cu mare satisfacţie: …PSD s-a salvat de la extincție. Și e firesc, pentru că au reprezentarea unor regiuni istorice încă (Oltenia, parte din Moldova) și a unor categorii de populație care trebuie reprezentate…  

În rest, liber-schimbista noastră stă din ce în ce mai prost la credibilitate. Dar e de înţeles fiindcă-i un material consumabil în rezervorul unui activist de partid şi, mai ales, greu de procurat chiar şi la negru. Iar dacă n-ai cu ce, tot la un fel de extincţie se ajunge, că tot veni vorba.

Lasă un răspuns