Simion vrea să ne arate că-i mai cult în cap decât Şoşoacă, tot mai hotărâtă s-o detroneze pe Dăncilă

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), vrea să arate că-i ceva mai cult în cap decât Şoşoacă, şi ea tot de la AUR, viitoare senatoare, hotărâtă deja s-o întreacă pe Viorica Dăncilă la vorbe de duh.  

(Acest articol a fost postat inţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive necunoscute)

După întâlnirea cu preşedintele Iohannis de la Palatul Cotroceni legată de desemnarea noului premier, Simion, cu vocea patriotului naţionale, le-a spus ziariştilor: I-am înmânat președintelui Iohannis o hartă a României mari, a României întregi, de la Nistru pân’ la Tisa, așa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu…

Bombastic! Însă Eminescu, săracul, nu poate fi bun chiar la toate… El nu trasa hărţi şi nici nu putea să ne lase vreuna a României Mari, din simplul motiv că poetul a murit cu aproape trei decenii înainte de Marea Unire de la Alba Iulia, adică în vara anului 1889. Până în 1918 au mai trecut fix 29 de ani.

Deja aştept cu interes să văd cum vor mai condamna liderii AUR beţia de cuvinte a altora, devreme ce cu a lor, scoasă deja la defilare, se înţeleg foarte bine. Până atunci, şi Financial Times semnalează faptul că harta politică a României s-a schimbat considerabil după ce AUR, un partid de extremă dreaptă venit de nicăieri a intrat în Parlament. Poate că nu chiar de nicăieri, ci dintr-un laborator, dar asta-i o altă poveste.

Lasă un răspuns