Un psihiatru o cataloghează pe Monica Pop drept mincinoasă: Spune inepţii şi dezinformează

În sfârşit, un medic, nu un ziarist, i-a spus coronascepticei Monica Pop că minte şi debitează inepţii – unele, halucinogene. Era şi timpul. Reacţia psihiatrului Gabriel Diaconu a venit după ce medicul oftalmolog Monica Pop a declarat că vaccinul împotriva noului coronavirus poate produce leucemie. Chiar dacă nu există nici un studiu care să-i susţină afirmațiile, ea spunea cu vehemenţă la Antena3 că vaccinul ar fi unul făcut pe genunchi, cu efecte secundare.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzuarat de Facebook din motive încă necunoscute)

Doamna doctor Pop trăiește pe o planetă unde vaccinurile dau leucemie.
Nu e foarte clar prin ce mecanism obscur dau vaccinurile leucemie. Nu e foarte clar nici la cât timp dau leucemie. (…) Doamna doctor Pop dezinformează medical pe un post de televiziune. Mai pe românește spus, minte. Spune inepții. Căci nu poți să acuzi un doctor de ignoranță (cred)
, scrie psihiatrul Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Aceste rânduri (continuă Diaconu -n.m.) nu sunt totuși despre doamna doctor Pop, ale cărei ieșiri publice pot avea spuma, bulele sau aciditatea obișnuite. Dar aceste rânduri sunt despre un medic al cărui glas e ascultat de unii oameni, și pe care doamna doctor Pop, cu sau fără bună știință, îi induce în eroare.
Iar când un medic spune prostii, responsabilitatea morală a celorlalți medici ar trebui să fie să răspundă răspicat, căci de-ajuns am schingiuit oamenii de rând cu tot felul de bazaconii, de unii au ajuns să meargă și la psihiatru că nu știu ce să mai creadă. (…) Sau măcar să așteptați până când o să apară toți leucemicii pământului, oameni ca și dumneavoastră, să spună că i-a îmbolnăvit un vaccin. Vă dați măcar seama ce bubuială ați bubuit? Vă dați seama că acum cei care suferă de astfel de malignități o să trăiască noua teroare, că poate un tratament pe care l-au făcut i-a îmbolnăvit? Câtă rușine, doamnă doctor, și câtă tristețe, să amărâți atâta amar de lume. (…)

Epilog: in timp ce doamna doctor Pop îmi dădea mesaje pe care buna cuviință mă împiedică să le fac publice (deocamdată), am avut ocazia să consult un tânăr pacient cu sechele catastrofice în urma unei encefalite dată de virusul urlian. Virusul urlian e cauza oreionului, boală a copilăriei, prevenibilă astăzi prin vaccinare.

Lasă un răspuns