Petrecerea burlacilor sau cum se hlizeşte George Simion atunci când vorbeşte despre propria nuntă

Tocmai când era să închid un podcast publicitar marca EVZ, legat de nunta lui George Simion, constat că atât liderul maxim de la AUR, cât şi Ionuţ Cristache, fost teleast la TVR, izbucnesc excesiv în râs. De ce, e greu de spus, mai ales că nimic din discuţia lor nu motiva exuberanţa veseliei care-i lovise brusc.  

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.rosite cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Are Simion un simţ al umorului atât de dezvoltat încât să râdă de apropiata sa nuntă, transformată chiar de el într-o campanie de marketing politic, eveniment catalogat de presă drept unul inspirată după nunta lui Corneliu Zelea Codreanu din 1925? Îmi este greu să cred asta. Probabil că, în emisiunea promoţională a lui Cristache, Simion a avut un moment de luciditate şi, bănuiesc, a realizat ridicolul situaţiei, dar nu bag mâna în foc.

Constat însă că, în timp ce unii se cred Napoleon, Stalin, Musolini sau Mao Zedong, George Simion vrea să  îmbrace râzând cămaşa unui Zelea Codreanu, fondatorul Mișcării Legionare, formaţiune politică de sorginte fascistă şi, mai ales, de foarte tristă amintire. Drept exemplu, emfaticul copy-paste după nunta liderului legionar, un spectacol politic bine regizat pentru acele vremuri. Dacă la nunta lui Simion se va cânta Sfântă tinereţe legionară, ar fi bine să se intoneze şi Internaţionala, ca să fim convişi că partidul pe care-l conduce este în continuare eterogen cum îl ştim.

Din câte ştiu, în 1925, la cununia religioasă, pirostriile purtate de Zelea Codreanu şi Elena Ilinoiu, soţia sa, erau pavoazate cu o mare zvastică. Cu siguranţă ale lui Simion şi ale consoartei, Iulia Burceu, nu vor purta asemenea însemne interzise, dar nu-i exclus să fie dotate cu un Joker. E doar o ipoteză, fireşte.

În rest, apropo de Joker, hlizeala are şi ea diverse paliere de calitate, aşa că să-l lăsăm pe Simion să râdă în continuare fără rost, cu cine doreşte el, pentru că, până la urmă, din toată politichia lui de operetă, patriotard suveranistă şi liber-schimbistă, doar râsul va rămâne.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns