Votanţii lui George Simion, implicit ai madamei Şoşoacă, îşi pierd încrederea în Rusia lui Putin după invadarea Ucrainei

Invazia rusă în Ucraina a prăbuşit încrederea unor români, printre care se află şi votanţii AUR, în Rusia lui Vladimir Putin.

Dacă în 2021, încrederea românilor în Rusia era de 16-18%, datele mai multor sondaje de opinie realizate de INSCOP arată în 2022 un procent de doar 7,5%.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Referitor la votanţii lui George Simion, înainte de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, peste 20% dintre ei aveau încredere multă și foarte multă în Rusia. Însă, după declanșarea invaziei ruse de la sfârşitul lui februarie, cei cu opinii favorabile Moscovei, expuși şi la propaganda rusă, sunt estimaţi la aproximativ 14%. În ce-i priveşte pe tinerii cu intenţie de vot AUR, peste 30% dintre ei de (18-29 de ani) aveau, de asemenea, încredere mare și foarte mare în Rusia înainte de invazie. După, au rămas aproximativ 12%, conform aceleaşi surse.

Cum adepţii lui Simion sunt din acelaşi film cu ai madamei Şoşoacă, mă aştept ca ea să-şi intensifice şi diversifice campania creaţă prin care încearcă să convingă enoriaşii că ucrainenii s-ar bombarda singuri.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns