Ridicol: Laura Vicol spune că-i umilă, ba chiar ne îndeamnă să nu fim pizmaşi fiincă toţi ne ducem

În acest moment, Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă, unsă de PSD şefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, e precum o piatră în pantofii liderilor partidului, chiar dacă mai multe publicaţii apropiate de PSD fac scut în jurul ei. Iar asta pentru că o anumită parte a presei, după cum afirmă Vicol, a catalogat-o drept o înverşunată inamică a Justiției, dar și a DNA.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Despre ea s-a scris şi că a fost avocata interlopilor sau a fugarilor, printre care Alina Bica ori Daniel Dragomir, cel din urmă naş de cununie al Laurei Vicol. Pe lângă problemele cu justiţia Dragomir a încercat să închege şi o mişcare care să militeze pentru scoaterea Românei din UE, aplaudată furtunos de propaganda rusă.

Revenind la apărătorii Laurei Vicol, remarc ultimul interviu publicitar, că nu-l pot numi altfel, pe care avocata noastră i l-a oferit lui Marius Tucă.

…Trece mai repede timpul când aveţi un ceas scump, aşa cum aveţi dvs… e vorba despre o curiozitatea mea de bărbat… De ce ar trebui ca o femeie sa aibă un ceas atât de scump?, a întrebat-o Tucă pe Vicol, iar răspunsul a fost năucitor. Chestiunea era legată de faptul că presa a sesizat cu câtă mândrie se afişează avocata pe Facebook cu un ceas Richard Mille (preţ de catalog – 180.000 de dolari).

Laura Vicol către Marius Tucă: …sunt convinsă că nu credeţi tot ceea ce se scrie într-o anumită parte a presei… Pe de altă parte, timpul trece la fel pentru toată lumea, indiferent ce ceasuri am avea şi toţi ne ducem. Şi nu luăm după noi decât amintiri, nu luăm nici ceasuri, nici nimic, ne ducem în patru scânduri …Eu nu sunt un om modest, sunt un om umil. Nu sunt modestă, recunosc. Faptul că nu am etalat până acum sau că nu am etalat…, nu ştiu, în diverse locuri, în diverse ipostaze, asta nu înseamnă că nu le am sau nu le-am făcut. Eu sunt în politică de un an, eu vin din mediul privat după 21 de ani de avocatură… De ce să răspund la aceste lucruri, asta nu înţeleg… N-am furat, n-am minţit, n-am dat în cap…

Nu ştiu când se va lămuri Laura Vicol care e sensul real al cuvântului umil. Însă conform celei mai recente declarații de avere a umilei noastre parlamentare (iunie 2021), consemnată şi de G4Media, care a publicat articole critice la adresa ei, Vicol deţine în cotă unică două terenuri în Brașov și Ilfov, achiziționate în 2001 și 2006, un apartament în Constanța, cumpărat în 2017, ceasuri și bijuterii evaluate la aproape 800.000 de euro, două autoturisme, conturi și depozite bancare de 1,2 milioane lei, circa 300.000 de euro, 11.000 franci elvețieni și puțin peste 90.000 de dolari. Vicol a mai menționat în respectiva declaraţie împrumuturi acordate de 1,1 milioane lei și 150.000 de euro, 80.000 de euro drept cadouri la nunta cu Vladimir Ciorbă și 25.000 de euro la botezul copilului lor. Venitul de avocat i-a adus, în 2020, aproape 150.000 de lei, în timp ce salariul soțului primit de la Nordis Management SRL a fost de aproape 280.000 de lei.

Conform aceleiași publicaţii, umila Laura Vicol, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, ar zbura frecvent la Monaco cu un avion privat, care costă minim 25.000 de euro dus-întors. Tot la Monaco, soţul ei Vladimir Ciorbă ar avea închiriat un apartament într-un imobil de lux, unde cele mai mici prețuri la închiriere pornesc de la 20.000 de euro pe lună.

Cert e un fapt: Comisia Juridică a Camerei are faimă. Acolo au activat de-a lungul vremii personaje pitoreşti, unele chiar condamnate la niscai ani de închisoare. Îl amintesc doar pe Gigi Becali, cel care din fotoliul respectivei comisii s-a dus direct la puşcărie. La acea vreme, pe bună dreptate, prejudiciul de imagine a fost încasat de Crin Antonescu.  

În rest, trăiască ţara, ţărişoara noastră în care politicienii, umili ori nu, sunt obligaţi să-şi declare averile (deşi nu le verifică nimeni), dar nu şi modul în care le-au dobândit.

Citşte şi:

Lasă un răspuns