Aberaţii solemne: Preşedintele Academiei zice că UE (mai rea decât nesuferitul Grinch) ne fură Crăciunul. Apoi îşi cere scuze

Ioan-Aurel Pop, nimeni altul decât preşedintele Academie Române, scrie pe Facebook – Comisia Europeană vrea să ne interzică Crăciunul. Aşa a auzit el, după cum mărturiseşte. Din câte înţeleg din textul domnului Aurel, istoric de profesie, comisia asta europeană e mai cinică decât personajul Grinch din poveştile lui Theodor Seuss Geisel, care, de asemena, dorea să şterpelească Crăciunul. Bref, zice academicianul nostru, respectiva comisie e dornică să introducă în Parlamentul European un proiect de rezoluție prin care termenul ‘Crăciun’ să fie înlocuit cu ‘sărbătoare’.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Surpriză însă. După ce întâiul academician al ţării perorează despre globalismul neomarxist, o sintagă apoasă folosită de şeful academiei doar ca să-şi susţină savanta teză despre furtul Crăciunului de către Bruxelles, dar şi neabătutul iliberalism, îşi cere scuze.

Aşadar, Ioan-Aurel Pop a certat Comisia Europeană precum o precupeaţă. Apoi, aflând el brusc că, de fapt ceea ce crede a fi proiectul legat de confiscarea Crăciunului nici măcar nu a fost depus, revine tot pe Facebook şi scrie :…Prin urmare, am greșit când am spus că a fost depus și apoi retras. Nu a fost retras fiindcă nu a apucat să fie depus. Îmi cer scuze pentru greșeală…

Numai că textul de înfierare a funcţionarilor de la Bruxelles a fost preluat mintenaş de activenews.ro, un site naţionalist, coronasceptic şi antivaccinist, cu acordul lui Ioan-Aurel Pop, fireşte, de vreme ce are statut de invitat de onoare la acest portal, ca şi de agenţia Sputnik, vocea propagandei ruse. Cea din urmă titra bombastic: Președintele Academiei Române acuză Comisia Europeană de comunism. Însă, în Sputnik, compilaţia lui Ioan-Aurel Pop rămâne fix la nivel de fake-news, pentru că propaganda rusă n-a preluat şi scuzele ipocrite ale academicianului. Mai trebuie spus că Sputnik îl ridică în slăvi de Ioan-Aurel Pop încă din 2018, atunci când a fost ales preşedintele Academiei Române, de parcă ar conduce un înalt for de știință și de cultură din Moscova, nu din Bucureşti.

În rest, da, Academia Română, cel mai înalt for de știință și de cultură al României, ţară membră a NATO şi a Uniunii Europene, este condus de un personaj cu naraţiuni aidoma celor propagate de Moscova atunci când înfierează Occidentul. Ca să vezi ce coincidenţă! Şi nici nu mă mir că George Simion, copreşedinte AUR, îşi doreşte să-l promoveze pe Ioan-Aurel Pop în funcţia de preşedinte la României.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns