Martirul închipuit: Reîntoarcerea lui Dragnea pe micul ecran, un fiasco sau orgoliul exacerbat hrănit cu nimicuri

Reîntoarcerea lui Liviu Dragnea pe micul ecran (la Realitatea), după doi ani de puşcărie, un eşec dinainte anunţat. Da, am anticipat acest fiasco într-un articol recent, dar, sincer, nici nu era foarte greu.

(Acest articol a fost publicat iniţial în insolent.ro, site cenzurat de Facebook din motive încă necunoscute)

Nu mi-am închipuit însă că prima apariţie la tv a lui Dragnea, după ieşirea sa de la Rahova, va fi moderată chiar de Anca Alexandrescu, fosta sa subalternă. Adicătelea, tocmai de consiliera pe care Dragnea o plantase în spatele Vioricăi Dăncilă cu rolul de a o supraveghea atent. Era vremea în care el controla guvernul şi dorea să ştie tot ce mişcă în cabinetul premierului.

Las însă discuţiile despre echidistanţa de la Realitatea pentru altă dată, ca şi despre lipsa crasă de profesionalism, şi revin la chestiune. Aseară, Dragnea n-a spus absolut nimic zguduitor la Realitatea, aşa cum anunţa respectivul post tv în promo, ci a recitat acuzaţii la adresa lui Klaus Iohannis, George Maior, Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea ori Lucian Pahonțu, ca să dau doar câteva exemple, identice cu cele pe care le clama în urmă cu doi ani, când încă nu fusese condamnat cu executare. Nimic, dar absolut nimic nou în ultimul discurs televizat al lui Daddy, aşa cum îl alintă apropiaţii pe Dragnea. Despre dovezi în sprijinul acuzaţiilor sale, fie ele şi minime, nici vorbă, mai ales că moderatoarea emisiunii nici măcar nu a încercat să le ceară. Jurnalism de cumetrie, deh.

Înainte de distanţarea la Rahova, atacurile lui Dragnea la adresa adversarilor puteau fi interpretate drept declaraţiile politice ale unui lider de partid ori preşedinte al Camerei Deputaţilor şi, fireşte, aveau oarece greutate. Acum, acelaşi afirmații sunt vorbe goale. Vorbele fără acoperire ale unui cetăţean tocmai eliberat condiţionat din puşcărie şi aflat în curs de reabilitare, în cazul în care nu va mai fi condamnat într-un alt dosar.

Nici faptul că Dragnea va controla un firav partid nou înființat de Codrin Ştefănescu, după cum a spus în emisiunea Ancăi Alexandrescu, nu a fost o noutate. Ştiam deja, conform declaraţiei lui Marcel Ciolacu din urmă cu patru zile, că Dragnea îşi face un partid din cauza frustrărilor şi a rateurilor sale – după cum zicea actualul lider PSD.

În rest, Daddy, martirul închipuit, a jucat extrem de prost rolul de victimă în telefonata emisiune mamut de la Realitatea şi îşi hrăneşte tot cu nimicuri orgoliul exacerbat. 

Citeşte şi:

Lasă un răspuns